De mooiste kleuren in Antelope Canyon (Page – Amerika)

We hebben al veel gezien op onze reizen, maar dit natuurverschijnsel is adembenemend mooi. Mocht je in de buurt van Page komen, sla dit dan niet over.

In het rotslandschap van zuidwest Amerika komen veel ravijnen voor, en een bijzondere vorm daarvan is de slot canyon. Het woord ‘slot’ betekent ‘smalle gleuf’; een slot canyon is een kloof met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan. De meeste slot canyons zijn gevormd in droge gebieden, waar incidenteel heftige overstromingen plaatsvinden. Tijdens dergelijk natuurgeweld schuurt het water met steen en ander puin door de zachtere rotslagen heen, waardoor de smalle kloven ontstaan.

Als je rond het middaguur, wanneer de zon pal boven de kloof staat, de kloof bezoekt dan zie je hoe de zon het gesteente prachtig mooi rood kleurt. Na 14.00 uur ziet het er allemaal weer grijs uit. Wij waren er precies op het juiste tijdstip, of eigenlijk te vroeg maar hebben een ronde gewacht. Je mag Upper Antelope Canyon alleen bezoeken onder begeleiding van een gids, maar die wijst je dan ook weer op de meest prachtige details. Je kan – zonder te reserveren – zelf met de auto rijden naar de plek langs State Highway 98 waar tickets worden verkocht. Dat is 3 mijl ten oosten van Page (richting Kaibeto), dicht bij de energiecentrale. Als er nog plaats is op een van de tours kan je tickets kopen, en vanaf daar meerijden in een van de jeeps waarmee de toeristen naar de ingang van de canyon worden gebracht. Dit is een tocht van ongeveer 2 mijl, over een zandvlakte. Alleen dit tochtje is al leuk. Je loopt wel het risico dat de tours al uitverkocht zijn. Je kunt ook van tevoren een ticket boeken (op internet zijn een aantal organisatie te vinden die dit aanbieden).

Wil je een selectie van de foto’s zien die we daar geschoten hebben? Klik dan hier.