Amerika rondreis

In de drie weken dat wij rondgereisd hebben, hebben we zoveel moois gezien. Een ongelooflijke mooie reis die we niet in een paar foto’s konden weergeven. Vandaar de splitsing in vier delen.

Onze rondreis begon in LA, hoogtepunt in deze metropool vonden wij het architectonisch hoogstandje van Gehry, the Disney Concert Hall. De rust in de tuin van het Getty Center was ook erg aangenaam. Na LA reden we via de beroemde Route 66 naar de Grand Canyon. Bizar, hoe zoiets kan ontstaan. Wat een gigantische plek, zowel qua grootte als qua schoonheid. Door naar Monument Valley, wat in eerste instantie niet op het programma stond, maar wat we zelf hebben toegevoegd. Daar hebben we geen spijt van gekregen. Op weg naar Page hebben we de Antelope Canyons bezocht,  de meest ongelooflijke ervaring tot nu toe. Deze kloof moet je echt gezien hebben en wel rond het middaguur, wanneer de zon pal boven de kloof staat. In de kloof geeft het dan een pracht aan kleuren en weet je niet wat je ziet. Ga ja na 14.00 uur dan ziet alles er gewoon weer grijs uit.

Via Page zijn we verder gereisd naar de nationale parken Bryce, Zion, Death Valley en Yosemite, waarbij voor ons Death Valley er uitsprong. Bloedheet, al viel het op dat moment nog mee, het was er rond de 43 graden, maar het kan er 56 graden worden. Maar vooral Artist Palet is weer zo mooi, dat wil je echt niet missen. Tussen Zion en Death Valley hebben we nog een paar dagen doorgebracht in Las Vegas. Na de rust van Zion was het wel even wennen in de gigantische drukte van Vegas. Plastic fantastic, maar wel leuk om er een keer geweest te zijn.

Na Yosemite, waar het ’s nacht licht vroor en dat na de hitte van Death Valley, bezochten we de wereldstad San Francisco. Ook dit was weer een super belevenis. Natuurlijk moesten we met de boot onder de Golden Gate bridge door, een ritje met de cable car en een bezoekje brengen aan Fishermans Wharf, waar bij Pier 39 de zonnebadende zeehonden de show stalen.

Via Highway 1 reden we van San Francisco terug naar Los Angeles met een tussenstop in Monterey. Een bezoekje aan Carmel, Santa Barbara en Santa Monica konden niet ontbreken. Nog even bijkomen in LA en dan weer naar huis. Wat een geweldige reis!!!